Veilig hijsen / Aanslaan van lasten
basis

Veilig hijsen / Aanslaan van lasten <br>basis

Inleiding:

De eendaagse basis opleiding Veilig Hijsen / Aanslaan van lasten is verdeeld in een theorie- en een praktijkgedeelte. Dit houdt in dat de theorie gedeelte de praktijksituatie ondersteund. Een basis hijs opleiding is bestemd voor medewerkers die bij de uitvoering van hun werkzaamheden gebruik dienen te maken van een kraan.

Een cursus veilig hijsen / aanslaan van lasten is toepasbaar voor de onderstaande apparaten:

  • Bovenloopkraan
  • Portaalkraan
  • Autolaadkraan
  • Zwenkkraan

Doelgroep:

Een hijs basisopleiding is bestemd voor medewerkers die bij de uitvoering van hun werkzaamheden gebruik dienen te maken van een kraan. De minimumleeftijd van de deelnemers is 16 jaar. 

Resultaat:

Het doel van deze eendaagse opleiding is de medewerker opleiden tot een bekwaam kraanbestuurder. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer na de opleiding het certificaat met een geldigheidsduur van 5 jaar.

Bij deelname heeft u als werkgever voldaan aan artikel 7.18 van de arbo-wet.

Inhoud:

De eendaagse hijs basis opleiding is verdeeld in een theorie- en een praktijkgedeelte. Dit houdt in dat het theorie gedeelte de praktijksituatie ondersteund. In het praktijkgedeelte worden verschillende praktische handelingen uitgevoerd en getoetst. Hierbij staat het veilig en bewust omgaan met de hijswerktuigen en hijsgereedschappen centraal. Voorafgaande van de opleiding dient de deelnemer zich d.m.v. een lesboek zich voorbereiden. De theorie zal tijdens de opleiding worden getoetst.

Examen:

Tijdens de opleiding zal zowel de theorie als de praktijk worden getoetst.

Kosten:

Neem contact op met Ten Kate & Stoker voor het aanvragen van een offerte. Op alle opleidingen en trainingen van Ten Kate & Stoker B.V. zijn de algemene voorwaarden van Ten Kate & Stoker B.V. van toepassing. Tekst- en prijswijzigingen zijn onder voorbehoud.