Valbeveiliging
basis

Valbeveiliging <br>basis

Inleiding:

De eendaagse basis opleiding valbeveiliging is verdeeld in een theorie- en een praktijkgedeelte. Dit houdt in dat de theorie gedeelte de praktijksituatie ondersteund. Een valbeveiliging basis opleiding is bestemd voor medewerkers die bij de uitvoering van hun werkzaamheden op hoogte gebruik dienen te maken van valbescherming.

Doelgroep:

Een valbeveiliging basisopleiding is bestemd voor medewerkers die bij de uitvoering van hun werkzaamheden op hoogtes gebruik dienen te maken van valbeveiliging. De minimumleeftijd van de deelnemers is 16 jaar. 

Resultaat:

Het doel van deze eendaagse opleiding valbeveiliging is de medewerker bewust maken van de risico’s bij het werken op hoogtes, waarbij het dragen van valbescherming verplicht is. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer na de opleiding het certificaat met een geldigheidsduur van 5 jaar. Bij deelname heeft u als werkgever voldaan aan artikel 7.18 van de arbo-wet.

Inhoud:

De eendaagse valbeveiliging basis opleiding is verdeeld in een theorie- en een praktijkgedeelte. Dit houdt in dat het theorie gedeelte de praktijksituatie ondersteund. Tijdens de opleiding staat het in kaart brengen van de risico’s en het veilig en bewust werken op hoogte centraal.  In het praktijkgedeelte worden verschillende praktische handelingen uitgevoerd waaronder hoe het dragen van een veiligheidsharnas. Belangrijkste onderwerpen tijden de opleiding zijn:

  • Arbowet
  • Veilig werken op hoogte
  • Risicofactoren
  • Soorten valbeveiliging
  • Gebruik van een veiligheidsharnas

 

Examen:

Tijdens de opleiding zal de theorie worden getoetst.

Kosten:

Neem contact op met Ten Kate & Stoker voor het aanvragen van een offerte. Op alle opleidingen en trainingen van Ten Kate & Stoker B.V. zijn de algemene voorwaarden van Ten Kate & Stoker B.V. van toepassing. Tekst- en prijswijzigingen zijn onder voorbehoud.