ESD Awareness
basis

ESD Awareness <br>basis

Inleiding:

De basisopleiding Electric Static Discharge (ESD) Awareness maakt technici bewust van elektrostatische ontlading en de latente schade die hierdoor ontstaat. Door inzet van een goed ESD-preventieprogramma bij het werken in de buurt van elektronische componenten, voorkomt de medeweker verlieskosten door productuitval.

Doelgroep:

Een ESD Awareness basisopleiding is bestemd voor medewerkers die bij de uitvoering van hun werk in aanraking komen met elektrostatische ontlading. Deze eendaagse opleiding is verdeeld in een theorie- en praktijkdeel. De theorie is ondersteunend aan de eigen praktijksituatie.  

Resultaat:

Het doel van deze eendaagse opleiding is de medewerker bewust te maken van de gevolgen van ESD voor elektronica binnen de organisatie en hoe hier mee preventief om te gaan. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer na de opleiding het certificaat met een geldigheidsduur van 2 jaar.

Inhoud:

De eendaagse ESD Awareness basis opleiding is verdeeld in een theorie- en een praktijkgedeelte. Dit houdt in dat het theorie gedeelte de praktijksituatie ondersteund. In het praktijkgedeelte worden verschillende praktische handelingen bekeken. Hierbij staat het veilig en bewust omgaan met de ESD gevoelige componenten centraal. Voorafgaande aan de opleiding dient de deelnemer zich d.m.v. een hand-out zich voor te bereiden. De theorie zal tijdens de opleiding worden getoetst.

Examen:

Tijdens de eendaagse ESD basisopleiding worden theorie en handelingen getoetst. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer na de opleiding het certificaat met een geldigheidsduur van 2 jaar.

Kosten:

Neem contact op met Ten Kate & Stoker voor het aanvragen van een offerte. Op alle opleidingen en trainingen van Ten Kate & Stoker B.V. zijn de algemene voorwaarden van Ten Kate & Stoker B.V. van toepassing. Tekst- en prijswijzigingen zijn onder voorbehoud.