NEN 3140 VOP
basis

NEN 3140 VOP <br>basis

Inleiding:

De basisopleiding NEN 3140 Voldoende Onderricht Persoon (VOP) is geschikt voor medewerkers die voor hun functie eenvoudige elektronische werkzaamheden dienen te verrichten. De organisatie is verantwoordelijk om iemand aan te stellen als vakbekwaam persoon. 

Doelgroep:

Een NEN 3140 VOP basisopleiding is bestemd voor medewerkers die zich binnen een organisatie bezighouden met eenvoudige taken aan elektrische installaties. Om te kunnen deelnemen aan de NEN 3140 VOP is een elektronische vooropleiding geen eis.

Resultaat:

Het doel van deze eendaagse opleiding is de medewerker conform de NEN 3140 norm bewust te maken van de risico’s en hoe hier mee preventief om te gaan. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer na de opleiding het certificaat met een geldigheidsduur van 3 jaar.

Inhoud:

De NEN 3140 VOP basis opleiding is verdeeld in een theorie- en een praktijkgedeelte. Dit houdt in dat het theorie gedeelte de praktijksituatie ondersteund. Belangrijkste onderwerpen tijden de opleiding zijn:

  • Arbowetgeving
  • Norm NEN 3140
  • Risico’s en gevaren
  • Omgevingsfactoren
  • PBM’s
  • Vervangen van zekeringen of wandcontactdoos

 

Examen:
Tijdens de NEN 3140 VOP opleiding zal de theorie en praktijk worden getoetst. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer na de opleiding het certificaat met een geldigheidsduur van 3 jaar.

Kosten:

Neem contact op met Ten Kate & Stoker voor het aanvragen van een offerte. Op alle opleidingen en trainingen van Ten Kate & Stoker B.V. zijn de algemene voorwaarden van Ten Kate & Stoker B.V. van toepassing. Tekst- en prijswijzigingen zijn onder voorbehoud.